The best I/V integrated circuit!

Posted: October 17, 2010 in Everything and anything
Tags: , ,

OK…. this is it! Just listening and it makes you fell you are there! involved and between the instruments.
The specs are mind blowing(ultra-low and ultra-high :)) ) but it sounds just like high-end should sound!

This is the one – ta dam ta dammmm….. : LME 49713

http://www.national.com/pf/LM/LME49713.html#Overview

Test it and you will not go to any othe IC ! !! !

Comments
  1. Adrian says:

    Salut,

    prin cautarile mele pe google a rezultat si referirea la LME49713 de pe blogul tau. Acum incerc sa il folosesc si eu insa pare ca este destul de instabil. Putem discuta un pic pe tema asta? Ma straduiesc sa-l utilizez impreuna cu un PCM1794.
    Multumesc !

    • Salut!

      In ce configuratie il folosesti? Eu l-am testat ca IV pt TDA1541A si e foarte bun. Intr-adevar e sensibil, dar daca ai grija la alimentare si ii pui condensatorii de bypass recomandati de datasheet nu ai probleme.
      Eu zic sa folosesti niste condensatori mai buni decat recomanda datasheetul – cat de buni, depinde cat vrei sa dai pe ei 🙂 — Panasonic FM sau FC, Sanyo OS-CON, Rubycon etc.
      Nu folosi ceramici de slaba calitate – sunt microfonici 🙂 si o sa induca zgomot – NP0 sau mai bine silver-mica.
      Ai grija la gain, trebuie sa fie suficient de mic pt a evita oscilatiile, dar ICul e foarte puternic si pot sa il folosesti direct, fara etaj suplimentar.

      Eu am testat asa: DAC – IV – Amplif cu rezultate de exceptie
      DAC – IV -Etaj preamp- Amplif – rezultate foarte bune dar putin sub prima configuratie.
      Trebuie sa ai mare, mare grija la capacitatea cablurilor pe care le folosesti.
      Apropo, ICul in carcasa metalica suna ceva mai bine decat cel de smd — dar asta e un ultim upgrade, dupa ce ai toate celelalte puse la punct.

      Si eu lucrez momentan la PCM, cu placa asta: http://www.twistedpearaudio.com/digital/cod.aspx
      Vreau sa fac un etaj hibrid cu operationale si lampi, unul cu operationale si unul strict pe lampi sa vad care imi place mai mult.

      • Adrian says:

        Momentan incerc sa pun LME49713 pe acest montaj pe care il posed deja: http://www.ebay.com/itm/24bit-192KHz-DAC-DIY-KIT-FULL-ASSEMBLED-KIT-Lampucera-/160664689090?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item25685c99c2#ht_7700wt_952
        Am in colectie ceva condensatori buni (oscon si elna) si am sa-i testez. Am pus initial niste tantal si au mers bine dar dupa cateva zeci de minute a devenit iarasi instabil.
        Am experimentat si eu TDA1541 cu un cd player Marantz la care am pus conversie pasiva I/V si amplificare cu lampi in config SRPP cum recomanda si nenea Lampizator.

        Ref la noul tau DAC de pe TwistedPear, ai cumparat cablajul de la el sau ti-ai facut tu unul ?
        Mai am 2 buc PCM1794 si as vrea ca urmatorul proiect sa fie un DAC cu 2 PCM-uri in configuratie dual mono. Din pacate boxele mele nu sunt atat de stralucite pe cat mi-as dori desi nu sunt chiar slabe dar mi-au crescut pretentiile (System Fidelity 5010).
        Tu in ce asculti ?

        Salut!

  2. Salut!
    L-ai inlocuit direct in montaj? Ai ajustat si gainul corespunzator? vezi ca e o problema importanta, trebuie sa micsorezi destul de mult gainul.

    Apoi, il folosesti ca IV si pastrezi AD827 dupa el ca amplificare? e pacat, ia semnal direct din LME.
    Poti sa iei linistit din el, duce fara probleme si are si protectie la scurt – trebuie sa ii faci un filtru si sa ii pui o rezistenta in serie.

    Placa o am de la ei TwistedP, am fost prea lenes sa fac un cablaj nou si nu imi place cum iese productia de cablaje DIY la integrate asa mici.

    Ai desfacut boxele alea? iti recomand cu multa caldura sa le refaci filtrele 😉 O sa ai o surpriza cel putin totala… nu ma refere neaparat la un design nou, asta e mai complicat. Pur si simplu la cele mai scumpe componente pe care ti le poti permite: bobine fara miez(eventual cu platbanda, dar si sarma suficient de groasa e buna), condensatori audio adevarati, rezistente neinductive si de putere mai mare(masurate exact cu toleranta minima)

    Eu am o pereche de Monitor Audio (un model din ’87 cu membrana pasiva) aici care sunt modificate dar azi mi-am luat niste jucarii noi si mai vanez un set de boxe pe ebay 🙂 – o sa fac un proiect de tuning din ele, cu masuratori si tot ce trebuie.

    Acasa am unele productie autohtona cu basi Focal si Mid+Tw ribbon de la BG – Bohlender Graebener.

  3. Adrian says:

    L-am inlocuit in montaj si voi ajusta si acea rezisten ta ce seteaza gainul. Acum are 820ohmi.
    Nu am pastrat acele AD-uri ci m-am jucat cu tot felul de operationale pe care le-am adunat (OPA, LM-uri, LME-uri, LT-uri am multe si de f buna calitate) Chiar zilele urmatoare astept niste LME49720HA in capsula metalica si am si 49713 tot cu capsula metalica.
    Mai posed niste THS4131 (opamp full diferential) care inteleg ca au fost utilizate in playere Creek si chiar Twisted Pear foloseste ceva asemanator sa vedem daca identific vreo schimbare fara de opampurile normale sau 49713.

    Boxele le-am desfacut si intradevar nu au condensatori de maxima calitate si poate voi experimenta niste filtre mai de calitate. Am fac experimentul doar pe una ca sa o am referinta pe cealalta sa vedem daca merita efortul.

    • Mie imi place mai mult cum suna cele in capsula metalica. Mi se pare mai clar si detaliat. Dar depinde foarte mult de genul muzical si calitatea CDurilor — am descoperit ca unele suna mai prost — enervant adica — pe un player bun pt ca auzi toate zgomotele si problemele de inregistrare.

      La boxe te intereseaza in mod special condensatorii de la tweeter – astia fac toata diferenta la micro-datalii. Apoi restul.

      Ai incercat si diferite tipuri de rezistente (Holco, carbon, Z-foil etc)? o sa vezi ca sunt ceva diferente si aici. se aud si pe sisteme care nu sunt ultra high-end.

  4. Adrian says:

    M-ai pus pe ganduri cu filtrele de la boxe. Spui ca este chiar asa diferenta mare prin upgradarea filtrelor, mai mare decat trecerea de la un opamp 5532 traditional la un OPA/LME ?
    Filtrele din boxele mele stiu sigur ca au in componenta niste condensatori electrolitici nepolarizati () niste ciudatenii dupaparerea mea.

  5. DA! filtrele din boxe fac cea mai mare diferenta!!! Mai mult decat orice componenta din sursa.
    Gandeste-te asa:
    ai o sursa perfecta => semnal ideal
    ai un amplificator bun => semnal bun
    ai niste boxe mediocre => semnal mediocru.
    Si la boxe ma refer direct la filtre si cablarea interna, nu la difuzoare. Cel mai bun constructor de boxe hi-fi de la noi din tara e la Cluj – Audioalchemy
    Iti recomand sa iei legatura cu ei, sunt o echipa absolut de exceptie si au si foarte multe componente de filtre pe stoc. Am lucrat cu ei la diverse proiecte de 8 ani aproape si nu am fost dezamagit.
    Vezi ca am pus un test cu ceva condensatoare, daca te intereseaza. E pe prima pagina.

  6. Adrian says:

    Ai putea sa-mi spui la conversia I/V cu LME49713 in afara de reistenta de feedback ai mai pus si condensatorul in paralel cu ea? Ai mai folosit si alte componente in acest etaj I/V? (in afara de condensatorii de decuplare pe cele 2 brate de alimentare). Multumesc !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s